Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στη Ν. Ιωνία

Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες στη Ν. Ιωνία εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους μετανάστες με τη μαζική συμμετοχή Ελλήνων συναδέλφων τους, που οργάνωσε η Βορειοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Μια συγκέντρωση στα πλαίσια του διημέρου εκδηλώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη μετανάστευση που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε πως «οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης προκαλούν έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια, τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο σηματοδοτούν μια νέα επέλαση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Επέκταση της μερικής απασχόλησης, της διευθέτησης χρόνου εργασίας, για πρώτη φορά μίλησαν για καταβολή εισφορών από πλευράς των συνταξιούχων, κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, των ορίων συνταξιοδότησης.

Στόχος της πλουτοκρατίας είναι να στραφεί η λαϊκή οργή και αγανάκτηση εναντίον των συναδέλφων οικονομικών μεταναστών, προκειμένου να αποκρυβεί η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων της εργατικής και λαϊκής οικογένειας που δεν είναι άλλη από τον πυρήνα της εφαρμοζόμενης αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα».

Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του Ζαχίρ, οικοδόμου από το Πακιστάν, ο οποίος είπε στον «Ρ»: «Είμαστε άνθρωποι και εμείς, δουλεύουμε στην Ελλάδα και θέλουμε να ζήσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Δεν έχουμε κάνει κανένα κακό και δε θέλουμε να μας κυνηγούν. Δεν ήρθαμε για βόλτα εδώ. Ηρθαμε γιατί στη χώρα μας δεν μπορούσαμε να ζήσουμε».

Νωρίτερα, ένα ελληνικό κι ένα κουρδικό μουσικό συγκρότημα συγκίνησαν με τα τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς κι έστειλαν μήνυμα για κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ